seriemord

I ett nära sammarbete med den underjordiska revolutionära organisationen Centrum för Socio-ekonomiska Serie Studier, C.S.S.S, verkar Seriemord för spridande och samlande av serier som tar till vara på detta unika mediums subversiva potential.

Monday, March 26, 2007

Varat, nr. 8 i C.S.S.S seriesvit om det kontemporära tillståndet


Jag var lite psykotisk förra veckan.

Sunday, March 18, 2007

Vart är alla påväg?


För alla er som var på Kolik förlags släpfest för Cigaretts väggtidning nr. 7: TACK!
För alla er som inte var där: släppet för vår nästa bok "Drift" brakar lös i Stockholm i april.
För alla er som inte är på väg, jag är med er!
Allt gott vilsna argonauter/DB

Wednesday, March 07, 2007

C.S.S.S. temaserie nr. 5: Lyckan


Igår så här dags var jag lycklig.
Riktigt jävla Frankfurtskolan-autentiskt oförmedlat aslycklig!

Jag satt 27 timmar i sträck på en pinnstol och arbetade. Blickstilla satt jag och kastade mig samtidigt genom alla historiens rymder. Jag avslöjade glasklara samband mellan ekonomiska faktorer, sociala rörelser och kulturella tabun med min ena hjärnhalva, medan jag med den andra halvan lika snabbt – som vore jag Walter Benjamins baklänges rusande historiens ängel – trampade ner och trasade sönder varje hindrande samband som kom i min väg!

Nu är jag lite slak.

Labels: , , , ,

Tuesday, March 06, 2007

Att ladda ett gevär…

Det var en jävla resa.

Kassören kom i ett lyckorus som nådde sitt crescendo ungefär samtidigt som jag – för första gången – jublade över en ständigt växande kö, den utanför Café Edenborg kl 22:35 den sjuttonde februari. Herr Kassaman landade ganska mjukt, ofta i händerna på trugade och tvekande kunder på nämnda fik under de följande dagarna och livet var vanligt.

Sedan kom så hatet mot den fula och fruktansvärt tråkiga lilla röda boken, plötsligt och överväldigande som en kebabförgiftning i Luxor. The Horror!
Efter två veckors lågintensiv krigföring blev vi vänner igen, förenade om inte annat genom vårt gemensamma så mycket större hat inför inplastade gurkor.

Nu är jag i Sala på "The Vertigo Ranch" och brinner. Serier produceras. Nästa publikation blir Kolikförlags emmanenta väggtidning där ett utvik av Johan Snorberg utlovas. Releasefesten hålls i Malmö den 16: mars, det officiella startskottet för en av de mest hektiska vårsäsongerna i seriemannaminne. Kom dit eller håll ut en vecka till, sedan kommer serier i övermått, en vår i vågor av ljus, händelser som skakar vardagen och oerhörda hot som måste nedkämpas. Det är inför denna storm vi ligger lågt i den sista blötsnön, skissar och håller andan. Vi laddar gevären!