seriemord

I ett nära sammarbete med den underjordiska revolutionära organisationen Centrum för Socio-ekonomiska Serie Studier, C.S.S.S, verkar Seriemord för spridande och samlande av serier som tar till vara på detta unika mediums subversiva potential.

Wednesday, March 26, 2008

C.S.S.S. nr. 17: Lagen


Svartklädda med en underlig krage. Män. Vita. Stränga. Blicken är viktig. Straffet viktigare. Det gäller inom såväl fotboll som i domstolarna.

Det som utmärker Lagen är inte dess rationalitet. Den kan vara fullständigt uppåt väggarna dåraktig. Vi lyder inte Lagen för att vi sympatiserar just med den lagen utan bara för att den är Lagen. Den lag vi behöver hålla oss till för att uppordna vår symbolvärld och försäkra oss om att man är normal. Att man gör rätt. Att man vet åtminstone någonting som är säkert i en FULLSTÄNDIGT LAGLÖS VÄRLD DÄR VI ÄR ABSOLUT FRIA.

Jag gillar att titta på elitfotboll utifrån detta perspektiv. En absolut kamp på kniven där mänskligheten anstränger sig till det yttersta, gör sina största offer, lägger ner hela liv – inom ett helt godtyckligt lagsystem. Vi skapar oss mening där ingen finns. Vi skapar nya gränser där inga längre finns – för att inte leva fria, utanför samhället.

Labels: , ,

2 Comments:

At 7:56 AM, Anonymous Anonymous said...

Så sant, så sant!

 
At 6:29 AM, Anonymous Anonymous said...

Jävligt, jävligt, jävligt bra blogg! Ska länka och tipsa...

 

Post a Comment

<< Home